how to: sneakers combineren met jurkjes

Jouw sneakers en jurken vormen een prima combinatie. Zo kun je jouw vrouwelijke kant afwisselen met een stoerdere uitstraling. De tomboy in jezelf mag je dus zeker naar boven halen. Sneakers combineren met jurkjes maakt zelfs de chique jurk geschikt voor het dagelijkse leven. Zo kun je veel meer uit jouw kleding- en schoenenkast halen.

Op zoek naar dat ene samenhangende detail

Een handige tip is om te zoeken naar samenhang tussen het jurkje en de sneaker. Zo creëer je toch een mooie balans. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde stijl, een knoopje, een klein detail zoals een lijntje of juist iets als de materiaalkeuze. Het hoeft maar iets heel kleins te zijn. Zo ziet jouw outfit er meteen heel doordacht uit.

In balans

Kies je voor opvallende sneakers, ga dan voor een rustig jurkje en andersom. Ook op deze manier creëer je rust. Ga je bijvoorbeeld voor sneakers met kleurtjes, zoals de Adidas Racer Lite Mojito Cocktail pack, dan is een neutrale kleur bij de jurk een mooie balansgever. Natuurlijk hoef je jezelf niet helemaal aan deze ‘regel’ te houden. Een beetje spelen met patronen kan bijvoorbeeld ook heel gaaf zijn.

Letten op lengte

Als je klein bent, is het belangrijk om te kiezen voor een sneaker waarbij je de enkels nog ziet. Zo lijk je optisch groter. Vooral in combinatie met een jurkje is het van groot belang hier goed naar te kijken. Je benen vallen immers meer op als je een juk aanhebt. Ben je juist langer en wil je dat verbergen, dan kun je beter kiezen voor een sneaker waarbij de enkels bedekt zijn. Zo lijk je wat kleiner.

Sneakers combineren? Gewoon uitproberen!

Je kunt gebruik maken van alle tips die gegeven zijn, maar uiteindelijk is sneakers combineren gewoon een kwestie van uitproberen. Zelfs als je alle tips opvolgt, kan het zijn dat het resultaat toch minder is. Probeer daarom uit, kijk goed in de spiegel en vraag advies van een goede vriendin/jouw zus(je)/moeder/vriend etc. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit advies ook vertrouwt. Zo kun je met een gerust hart laten zien dat jij fantastisch bent in sneakers combineren met een jurkje!

 

Show Buttons
Hide Buttons